Valtion Rautatiet (VR) syrjii työnhaussa

Virosta kotoisin olevan naisen työhakemus Valtion Rautatiet yritykseen tössäsi venäläiseen nimeen. Katja (nimi muutettu) oli hakenut VR:än haussa olevaan työtehtävään, josta hänellä oli yli 14 vuoden työkokemus. Katja oli myös asunut Suomessa yli 11 vuotta, joten kenestäkään puhetaidottomasta maahanmuuttajasta ei ollut kyse. Vastauksena työnhaussa VR esitti Katjalle muita vaihtoehtoisia työhakuja, jotka eivät olleet hänen alaa. Katjan koulutusta vastaavaan työtehtävään häntä ei kuitenkaan kelpuutettu. Katjan mies Viktor (nimi muutettu) oli tehnyt veturinkuljettajan töitä Virossa yli 15 vuotta. Kun hän haki veturinkuljettajaksi Suomessa, hänelle ilmoitettiin että hänen tulisi kerätä lisää kokemusta kuljetusalalla. Ikään kuin yli 15 vuotta veturinkuljettajan kokemusta Virossa ei olisi kokemusta ollenkaan. Valtion monopoliyritys syrjii työnhakijoita etnisen taustan perusteella ja se on OK, koska valtio tekee niin. Millaiset terveiset syrjiminen lähettää muille maahanmuuttajille ja onko tämä sitä kuuluisaa maahanmuuttajien integrointia suomalaiseen yhteiskuntaan?