Puolustusvoimien ja Reserviläisliiton harjoittama yhteinen selkäänpuukotus

Taannoin kun olin liittynyt Kanta-Hämeen maakuntakomppaniaan, liityin samalla Reserviläisliitto ry:hyn. Myöhemmin Puolustusvoimat (jäljessä PV) arvio minut yhtään perustelematta sopeutumattomaksi, lähinnä Facebookissa tapahtuneen Yhdysvaltojen toiminnan kritisoimisen johdosta. Erottaminen haluttiin hoitaa siten, ettei minulle olisi jäänyt mahdollisuutta valitukseen. Hämärähommia alusta alkaen. Tehtyäni valituksen PV: toiminnasta, sain oikeutta Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta. Oikeuden päätöksestä huolimatta, PV käytti lakimiehiään tutkiakseen, kuinka PV voisi pettää minua lisää ja kiertää oikeuden päätöstä. Lopputulema on hyvinkin omituinen. Olen virallisesti maakuntakomppanian jäsen, mutta minua ei kutsuta eikä tulla kutsumaan mihinkään yhteisiin harjoituksiin. Venäläinen taustani oli liikaa, mutta PV:n valehtelu ei.

Lisäksi Reserviläisliiton puheenjohtaja Olli Nyberg oli omituisesti nimittänyt reservistä eronneita ”reservikarkureiksi”[1]. Loputon ylimielisyys oli minulle liikaa. Tällaiset asenteet yllättivät minut täydellisesti. Odotin, että sotilasalalla työskentelevät henkilöt olisivat esimerkillisiä ja ”särmiä”. Kokemus osoitti kaiken päinvastaiseksi. Jouduin kieron selkäänpuukotuksen kohteeksi. Omille lapsilleni en tule suosittelemaan Suomen armeijaa. Enkä suosittele Suomen armeijaa kenellekään sellaisena kuin se nyt on ja mihin se on matkalla. Suomen armeija oli joskus Suomen puolustamista varten. Typerimpiä uudistuksia Jussi Niinistöltä on reserviläisten pakottaminen osallistumaan operaatioihin Suomen rajojen ulkopuolella. Ei kuulosta kovin paljoa Suomen puolustamiselta. Aivan ymmärrettävää tälläiseen pelleilyyn ei haluta suostua ja siksi myös erotaan reservistä.

 

Lähetin sitten sähköpostin Reserviläisliitolle, etten halua olla mukana heidän toiminnassaan ja mainitsin viimeisimmän typeryyden mistä liitto oli täysin vastuussa.

 

 

Vastauksena sain asiallisen viestin jossa todettiin asia käsitellyksi.

 

 

Tänään keskiviikkona 3.5.2017 Reserviläisliitto lähetti kyselyn ”yhdistyksestä eronneille”. Tällaista kyselyä tuskin lähetetään, ellei eroaminen ole huomattava. Näyttää siltä, että tilanne ei ole kovinkaan paljoa korjaantunut ja yhdistys hakee aikalisää omalle toiminnalleen. Toivon mukaan kaikenlaiset kiihkoilijat ottavat opikseen ja tekevät ratkaisunsa. Liittojen tehtävä olisi puolustaa jäsenistön etuja, mutta kun liitto syyllistää jäsenistöä on tilanne erittäin kummallinen.

 

 

Lomakkeeseen vastasin seuraavanlaisesti:

 

 

Minun kiinnostukseni Suomen armeijaa, reserviä tai reserviläisliittoa kohtaan lähentelee nollaa. En ole ainakaan vielä eronnut reservistä, mutta minusta se olisi järkevää. Toinen vaihtoehto on luopua Suomen kansalaisuudesta, jolloin velvollisuudet lakkaavat. Tähän vaihtoehtoon sisältyy ongelma, että joutuisi viiden vuoden välein uusimaan oleskelulupakorttia jos asuu EU-maassa. Kyseinen toimenpide maksaa ja jo kansalaisuudesta eroaminenkin maksaa satoja euroja. Myin kuitenkin uuden neliveto maastoautoni, jottei sitä voitaisi lunastaa poikkeustilassa valtion käyttöön. Sota ei kiinnosta minua, kun se olisi ollut vältettävissä. Ei enempää selkäänpuukotusta!

 

Lähteet:

[1] http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Reservil%C3%A4isliiton-Nyberg-puhuu-reservikarkureista/910105