Vaalipaneeli Riihimäen lukiossa

Alkupuhe

Torstaina 23.3 järjestettiin kuntavaalipaneeli Riihimäen lukiossa. Paikalla olivat kaikki nykyisen kaupunginvaltuuston puolueet. Toin esille vastauksissani, että perussuomalaiset ovat sitoutuneet perheiden, nuorten ja vanhusten palveluiden kehittämiseen – ei leikkaamiseen. Jos tulen valituksi valtuustoon, aion myös ottaa keskustelunaiheeksi urheilun turvaamisen koulumaailmassa.

Urheilu

Urheiluvalmennuskurssit eivät ole rasite, vaan antavat lukiota käyvälle oppilaalle paremmat mahdollisuudet harrastaa omaa urheilulajiaan. Mielestäni Suomen valtio, kunnat ja seurat voisivat tehdä enemmän, että kilpaurheiluun tähtäävä harjoittelu ei katkea tarpeettoman joustamattomuuden vuoksi.

Mielestäni Suomen valtio, kunnat ja seurat voisivat tehdä enemmän, että kilpaurheiluun tähtäävä harjoittelu ei katkea tarpeettoman joustamattomuuden vuoksi.

Olen itsekin harrastanut urheilua kuntourheiluna ja kilpaurheiluna. Tiedän erittäin hyvin, että on vaativaa tehdä raskaita harjoituksia ja samalla opiskella menestyksekkäästi. Urheilun ja opiskelun parempi yhteensovittaminen on kuitenkin erittäin hyvä asia kansanterveydellisesti. Minusta urheiluseurat eivät tee riittävästi tukeakseen urheilijoitaan. Lupaavia urheilijoita tulisi tukea välineavustuksin, ilmaisin kuntosalivuoroin ja jopa tukea tulisi antaa lisenssimaksuissa.

Lupaavia urheilijoita tulisi tukea välineavustuksin, ilmaisin kuntosalivuoroin ja jopa tukea tulisi antaa lisenssimaksuissa.

Kenenkään urheilu-ura ei tulisi katketa opiskeluiden, sosioekonomisen tilanteen tai urheiluseuran huonon tuen seurauksena.

Kouluruoka

Kouluruoka puhutti tänäänkin opiskelijoita. Rehellisesti, minusta kouluruoka on aina ollut huonoa! En muista, että olisin ainakaan itse koskaan pitänyt kouluruuasta. Ruuan halpuus näkyy ja maistuu – kuinka surkeaksi kouluruoka voi mennä ennen kuin asiaan puututaan? Yksi vaihtoehto nykyiselle kouluruualle voisi olla maksullisuus, jolloin laatu nousisi huimasti. Kuinka moni olisi kuitenkaan valmis maksamaan pari euroa päivässä syödäkseen ”parempaa” ruokaa?

Kuinka moni olisi kuitenkaan valmis maksamaan pari euroa päivässä syödäkseen ”parempaa” ruokaa?

Rahat ovat tiukassa kaikkialla ja lisäpanostusta ruokakustannuksiin voi olla vaikea perustella, jos ruoka kuitenkin täyttää ”riittävät” normit. Asiasta olisi kuitenkin hyvä jatkaa keskustelua.

Yrittäjyys

Yllätyin kuinka nuoret olivat innostuneet tutustumaan yrittäjyyteen. Minusta on tosi hienoa, että nuorilta löytyy ”nälkää” saavuttaa omia tavoitteita. Toin esille tilaisuudessa, että Riihimäessä olisi hyvä järjestää yrittäjyysseminaari nuorille. Seminaari jossa on nuoret, yritykset, virkamiehet ja sijoittajat – voisivat tarjota loistavan mahdollisuuden saada konkreettista apua ja tukea ideoiden eteenpäin viemiselle.

Seminaari jossa on nuoret, yritykset, virkamiehet ja sijoittajat – voisivat tarjota loistavan mahdollisuuden saada konkreettista apua ja tukea ideoiden eteenpäin viemiselle.

Kannustan nuoria myös miettimään yritysten perustamista porukassa. Kun useampi henkilö ottaa osaa, silloin työt jakaantuvat helpommin ja yrityksen asiantuntijuus on laajempi. Kannattaa yrittää! Kaikille yrittäjyydestä ja verkostoitumisesta kiinnostuneille, voin suositella Riihimäen-Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamaria. Nuorkauppakamari on erinomainen tapa sivistää itseään ja kehittyä ihmisenä yrittäjyys edellä. Erittäin tärkeä piirre on kuitenkin oma halukkuus ja sitoutuneisuus lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä.

Leikkaukset

Riihimäen kaupungin ja lukion tulevaisuus on sikäli linkittynyt toisiinsa, että jos yhdellä menee hyvin, niin menee toisellakin. Siksi lukion tilannetta ei tulisi käsitellä pelkästään erillisenä kokonaisuutena, vaan osana Riihimäen strategian menestystä. Riihimäki tarvitsee työpaikkoja, asukkaita ja verotuloja. Näitä kaikkia on täysin realistista saada lisää vaikka kuinka paljon. Voimme onnistua tässä työssä tai epäonnistua, mutta meidän on yritettävä ja tehtävä parhaamme, jotta Riihimäki kehittyisi suotavaan suuntaan. Kun täytyy tehdä vaikeita ja ikäviä päätöksiä, siitä että mistä leikataan, niin kohde tulisi olla ennemminkin tietyistä kulttuuritoiminnoista, eikä niinkään peruspalveluista, jotka ovat tukijalka monen perheen arjessa.

Kun täytyy tehdä vaikeita ja ikäviä päätöksiä, siitä että mistä leikataan, niin kohde tulisi olla ennemminkin tietyistä kulttuuritoiminnoista, eikä niinkään peruspalveluista, jotka ovat tukijalka monen perheen arjessa.

Riihimäki käyttää suuria summia rahaa museoiden ja teattereiden tukemiseen. Näitä palveluja tulisi tarkastella ja säästöt tulisi löytää niistä.

Pakolaiset

Pakolaisia olisi valmiita ottamaan Riihimäelle kaikki muut puolueet paitsi perussuomalaiset. Yhden arvion mukaan, pakolaisia tulisi Riihimäkeen kymmenen henkeä vuodessa. Pakolaisten taustat ovat useimmiten täysin tuntemattomia. Medioissa Suomessa ja ulkomailla on uutisoitu raiskauksista, väkivaltaisuuksista ja terroriteoista, joita pakolaiset ovat suorittaneet. Useimmat Suomeen tulevat pakolaiset eivät edes pakene sotaa, vaan haluavat tulla Suomeen paremman elintason perässä.

Useimmat Suomeen tulevat pakolaiset eivät edes pakene sotaa, vaan haluavat tulla Suomeen paremman elintason perässä.

Syy siihen miksi he tulevat juuri nyt, löytyy yleisestä maailmantilanteesta. Sota Syyriassa on synnyttänyt pakolaisuutta Syyrian sisällä. Ihmissalakuljettajat ovat haistaneet markkinaraon ja myyvät matkoja Eurooppaan kaikille kenellä on rahaa, eikä niinkään vain syyrialaisille pakolaisille. Rikkaimmat pakolaiset maksavat jopa kymmeniä tuhansia euroja matkastaan ”onnelaan” eli Suomeen. Suomessa pakolaisbisneksestä hyötyvät Vastaanottokeskusten omistajat, jotka takovat suuria voittoja veronmaksajien kustannuksella.

Suomessa pakolaisbisneksestä hyötyvät Vastaanottokeskusten omistajat, jotka takovat suuria voittoja veronmaksajien kustannuksilla.

Todisteita löytyy, että jotkut poliitikot ovat sotkeutuneet tähän bisnekseen sukulaistensa kautta ja haluavat lisää pakolaisia saadakseen lähipiirilleen lisää taloudellista voittoa muiden suomalaisten kustannuksella. Haluatko sinä tukea tätä rallia?

Ota yhteyttä!

Kiitos lukijoille ja ottakaahan yhteyttä rohkeasti jos siltä tuntuu.

S-posti: vaalit@gleb.fi

Gleb Simanov.