Pakolaiset – toivomme vai turmiomme?

Kuva: EPA

Pakolaisia on tullut Eurooppaan ja uhkaa tulla lisää. Tavallista kansaa jännittää: mitä tapahtuu? Pitäisikö meidän olla huolissamme tästä ilmiöstä? Pakolaisten alkuperä on ns. epävakaat alueet, joiden määrä on kasvanut viime vuosina uusien sotien myötä. Yhdysvallat synnytti terrorismia kun Saddam Husseinin hallinto kaadettiin vuonna 2003. Diktaattorin kaatuminen vahvisti pienempiä aseellisia ryhmiä täyttämään Husseinin jättämää valtatyhjiötä. Vuonna 2011 kun Yhdysvallat vetäytyi Irakista, ei maa kuitenkaan ollut riittävän valmis ottamaan vastuuta turvallisuudesta. Terroristeille syntyi otollinen maaperä kasvulle, kun paikallinen hallinto oli liian heikko. Näin sai alkunsa tunnettu terroristijärjestö ISIS.

Otollista maaperää terrorismin nousulle on ollut myös Afganistanissa, Syyriassa ja Libyassa. Näissä kaikissa maissa mukaan lukien Irakissa, Yhdysvalloilla on ollut jokin rooli. Yhdysvaltojen läsnäolo näissä valtioissa ei ole yleensä tuonut rauhaa, vaan lisää epävakautta, jonka seurauksena Eurooppaan tulee miljoonia pakolaisia. Yhdysvallat loi terroristit taistelemaan Neuvostoliittoa vastaan. Yhdysvallat oli kouluttanut Osama bin Ladenin ja monet muut nykyiset ja entiset terroristit. Terrorismi on Yhdysvaltojen harjoittamaa hybridisodankäyntiä, jossa varsinaista sotaa käydään välikäsien kautta. Taktiikka tuotti aikoinaan toivotun tuloksen, kun Neuvostoliitto vetäytyi lopullisesti Afganistanista vuonna 1989. Pari vuotta sen jälkeen koko Neuvostoliitto luhistui ja lakkasi olemasta muutenkin.

Pakolaiset ovat joukko ihmisiä, jotka pakenevat kriisiä. Ongelma heidän kohdallaan on, ettei meillä ole kunnollista tietoa keitä nämä pakolaiset oikeasti ovat. Useimmilla, ellei kaikilla ei ole mitään varsinaista matkustusasiakirjaa. Emme voi olla varmoja mikä on henkilön nimi ja ikä. Asiat selvitetään maahanmuuttoviraston haastatteluissa, joissa uskotaan pakolaisen sanaa. Osa pakolaisista voi olla hyvällä todennäköisyydellä ääri-islamilaisia terroristeja, joiden tileillä voi olla satoja siviilien murhia. Meillä ei ole mitään varmuutta keitä nämä ihmiset ovat, jotka ovat tänne tulleet. Mutta yksi asia on kiistatonta – pakolaiset aiheuttavat Suomelle turvallisuusuhan. Suomessa liikkuu vapaana henkilöitä, jotka voivat olla jopa massamurhien suorittajia! Tämä ei kuitenkaan ole huolettanut nykyisiä politiikkoja.

Pakolaisiin sijoitetut eurot voivat tuottaa euroja takaisin parhaimmillaan vuosien päästä. Pahimmillaan heihin sijoitetut eurot ovat hukattua rahaa, joka on pois tavallisen suomalaisen ruokapöydästä. Suomalaiset jonottavat ruoka-apua ja tasapainoilevat elämässään siitä, onko varaa ruokaa, kun samaan aikaan Suomen valtio kustantaa yhteisistä verovaroista pakolaisille täyden ylläpidon. Pakolaisten kohtelu on niin hyvää, että meidän vanhukset vanhainkodissakin saavat tyytyä moninkertaisesti laihempaan elämään. Vaikka tällaista suomalaisten syrjimistä on vaikea ymmärtää, niin tietyllä tavalla onhan näistäkin asioista päätetty suomalaisten politiikkojen toimesta. Tilanteesta tekee vielä erikoisemman seikka, että hallitus, jossa istuu perussuomalaiset – on ollut kaikista myönteisin tällaiselle pakolaisuuteen perustuvalle maahanmuutolle. ”Saa mitä tilaat!” – sanoivat perussuomalaiset vaalimainoksessaan. Sloganin merkitys on avautunut vasta näiden tapahtumien jälkeen ja sen voisikin kääntää versioon: ”Tyhmä saa mitä tilaa”.

 

Kuntavaaliehdokas 2017/Riihimäki: GLEB SIMANOV