Minun Riihimäki

Haluan nähdä Riihimäen elinvoimaisena ja perheitä houkuttelevana kuntana, joka tarjoaa korkeatasoisia palveluja kaikille asukkailleen. Riihimäki on kaupunki eikä maaseutu, mutta Riihimäessä voi nauttia maaseudun rauhallisuudesta ympäröivässä luonnossa. Riihimäen tulisi kuitenkin tehdä enemmän, jotta kaupunkiin saataisiin lisää lapsiperheitä. Lapsiperheet ovat A ja O kaupungin elinvoimaisuudelle. Ilman lapsia, meillä ei olisi neuvolaa, päiväkoteja, kouluja ja monia muita palveluja. Nämä kaikki palvelut työllistävät valtavan joukon ammattilaisia ja pitävät kaupungin elossa. Ilman lapsiperheitä olisimme kuoleva kaupunki, joka odottaisi yhdistymistä toiseen kaupunkiin.

Perheitä voisi houkutella Riihimäelle erilaisilla innovatiivisilla alennuksilla, jotka olisi kohdistettu palveluihin, tontin hankintaan, tontin vuokraan tai kenties lasten harrastusten avustamiseen. Vastuulliset vanhemmat haluavat lapsilleen parhaimmat lähtökohdat kasvamiseen. Miksi kunta ajattelisi tästä asiasta yhtään eri tavalla? Riihimäen kaupungin on toimittava vastuullisesti ja ylläpidettävä hyviä palveluja lapsiperheille ja erityisesti lapsille. Kouluihin pitäisi panostaa, sekä miettiä kuinka koulut voisivat tiivistää yhteistyötä mm. erilaisten harrasteseurojen kanssa. Lapsille on tarjottava vain parasta. Koulutukseen ja harrastuksiin on laitettava suurempi penni ja sitä vastoin hallinnon kuluja tulisi karsia. Hallinto on kuluerä, eivät lapset.

Riihimäki on myös sijainniltaan keskeisessä paikassa. Jos tulen valituksi Riihimäen kaupunginvaltuustoon, tulen ajamaan kiivaasti junayhteyksien säilyttämistä ja parantamista, etelään, itään ja pohjoiseen. Meidän ei tarvitse hyväksyä VR:n oikkuja, vaan meidän on vaadittava paremmat ja toimivat yhteydet – meidän ehdoilla. Yhteyksistä on laadittava pitkäkestoiset sopimukset, joiden rikkominen oikeuttaisi Riihimäen kaupungin korvausvaatimuksiin. Hyvät liikenneyhteydet ovat myös iso etuoikeus niin työmatkalaisille kuin yrityksille. Riihimäen onkin panostettava enemmän markkinointiin ja tarjottava houkuttelevia sopimuksia mahdollisille yrityksille, jotka haluaisivat perustaa tuotantoa tai laajentaa toimintaansa. Riihimäen on taisteltava yrityksistä ja työpaikoista, meillä on siihen taisteluun hyvät eväät. Jos emme nyt suhtaudu asiaan vakavasti, niin muutaman vuoden päästä tilannetta on entistä vaikeampi korjata. Haluan tehdä Riihimäestä merkittävän kaupungin, joka olisi houkutteleva muuttokohde niin ihmisille kuin yrityksillekin. Auta minua tehtävässäni! Tue toimintaani!

Kuntavaaliehdokas 2017/Riihimäki: GLEB SIMANOV