Propagandaa kaikkialla

Kun tätä elämää katsoo päivästä toiseen, niin väistämättä tulee huomanneeksi tiettyjä säännöllisesti toistuvia ilmiöitä. Saarnaaja eli Salomo ajatteli viimeisinä päivinään: “Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina, mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen: ei ole mitään uutta auringon alla.” Tuntuu kuin juuri nämä sanat ovat kaikista ajankohtaisimmat juuri tässä ajassa. Päivästä toiseen ihmiset kaikkialla ovat samojen ongelmien parissa ja samat ongelmat piinaavat ihmisiä ja ihmiskuntaa. Moraalinen rappio ja sota ovat kuin pilvet ja sade. Kun näemme pilviä, oletamme että pian sataa. Kun näemme ihmiskunnan vaipuvan henkiseen pimeyteen – odotamme miten se päättyy. Meidän vapaassa ja demokraattisessa Suomessa on myös niin sanottu lehdistönvapaus. Tämän vapauden turvin levitämme jokapäivä viihdettä joka turruttaa meidän ajatusmaailman epäoleellisten asioiden ympärille. Pelaamme pelejä ja katsomme elokuvia sekä sarjoja. Kaikki tämä muokkaa meidän ajatusmaailmaamme ja lopulta me muokkaamme tätä maailmaa ajatuksiemme kautta.

Iänikuinen kiistakapula on myös meidän naapurimme Venäjä, sen armeija ja miten siihen kaikkeen tulisi suhtautua. Mitähän he ajattelevat meistä? Ainakaan me emme ajattele mitään hyvää heistä. Kirjoittelemme lehdissä päivästä toiseen miten vaarallinen Venäjä ja Putin on. Mielenkiintoiseksi tämä pohdinta tekee sen, ettei siinä keskustelussa juuri paneuduta siihen oleelliseen kokonaiskuvaan – mistä on kyse? Kuuluuko meidän täällä Suomessa pelätä ja valmistautua sateeseen joka kastelee koko maan? Miksi pitäisi vai pitäisikö? Olemmeko tehneet jotakin sellaista, mikä aiheuttaa meissä epävarmuutta tulevaisuudesta? Venäjä on mikä se on, noin 50-kertaa Suomen kokoinen valtio pinta-alaltaan ja väestömäärältään yhtä murskaava. Onko sillä mitään merkitystä? Presidenttimme Sauli Niinistön alkukaudella Putin ja Niinistö pelasivat yhdessä lätkää, jopa samassa joukkueessa. Nykyään he pelaavat eri joukkueissa, jokainen ymmärtää tämän. Vaan ymmärtääkö jokainen että tämän pelin panoksena on koko Suomen ja suomalaisten tulevaisuus?

Meillä Suomessa on nyt eduskuntavaalit. Tämä on paras hetki kansalle miettiä mikä on Suomen suunta tulevaisuudessa. Olemmeko lopullisesti hylkäämässä naapurimme Venäjän ja siirtymässä täydellisesti lännen leiriin. Oli niin tai näin, kyllä Suomessa on paljon muutakin keskusteltavaa kuin kestosuosikki Venäjä. Voimme puhua mm. puolustuksesta, energiasta ja kaupankäynnistä. Valitettavasti kaikissa näissä aiheissa törmäämme taas Venäjään. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että Venäjä on uhka meille? Millainen ja millä tavalla? Onko Suomi uhka Venäjälle? No ei tietenkään! Onko Nato uhka Venäjälle? Venäjän mukaan on! Entäs olisiko Nato-Suomi uhka Venäjälle? Todennäköisesti kyllä! Mitä Venäjä tekee uhille? Sitä saa jokainen miettiä! Niin ja miksi me sitten halutaan niin paljon Natoon? Onko vastaus se, kun lehdissä toistuvasti eri henkilöt antavat arvioita Nato:n puolesta? Kuka maksaa heille palkkaa? Ei kai juuri se taho joka yleensä lobbaa omaa asiaa? Siis mitä! Eli Nato maksaa lobbaajille palkkioita heidän propagandastaan ja samalla “me” kansa ajatellaan että kyse on ihan oikeasti jostain todellisuuteen perustuvasta analyysistä joka ajaa meidän asiaa? Mutta jos rahat saa lobbarit, niin kenen asiaa tässä oikeastaan ajetaan?

Äänestäkää mielestänne parasta ehdokasta ja puoluetta, mutta kysykää ensin itseltänne muutama kysymys joka on teille itsellenne tärkeä. Miettikää sitten yleisesti mitä eroa on puhumisella, lupaamisella ja tekemisellä. Kuka tekee ja kuka ei, tausta ja historia! Toivottavasti saamme sellaisen politiikkojen joukon, joka on sovinnollinen ulkopolitiikassa ja keskittyy Suomen kansan ongelmien ratkaisemiseen. Koska muutoin kyseessä on lobbaripolitiikko jota ei sinun huolesi kiinnosta! Mieti tarkkaan!

Yhteistyöterveisin,

Gleb Simanov, numerolla 101 Hämeen vaalipiiristä

Itsenäisyyspuolue (IPU)