Suomen kansanvalta, eli demokratia

Me suomalaiset ajattelemme että Suomi on erittäin vapaa ja demokraattinen. Kuvittelemme että lehdistömme on riippumaton tiedonvälittäjä, joka pyrkii totuudenmukaisiin uutisiin. Luotamme kaikkeen suomalaiseen aivan automaattisesti. Näinhän asiat ainakin voisivat olla. Mutta eivät ole. Valtaosa Suomen mediasta on enemmän tai vähemmän Kokoomuksen hallinnassa. Päivästä toiseen saamme nähdä värittyneitä uutisia, jotka pyrkivät manipuloimaan suomalaisten mielipiteitä. Viimeisimpinä esimerkkeinä ovat Venäjän ja Putinin käyttäminen keppihevosena Nato-kannatuksen kasvattamiseen. Iltapäivälehdet viljelevät järjestelmällisesti valikoitua tietoa, johon lisätään dramatiikkaa ja lopputuloksena saadaan kauhutarinoita Venäjästä ja Putinista. Tämänkaltainen venäjäkuva ei kuitenkaan vastaa todellisuutta.

Eritoten iltapäivälehdet rakastavat negatiivisia uutisia. Mikäli ketään ei ole tapettu, tai muutakaan riittävän pahaa ei ole tapahtunut, niin aina voidaan tehdä meheviä juttuja venäjäuhasta. Joskus nämä uutiset muistuttavat psykoottista pelkotilaa, tässä tapauksessa Venäjää ja Putinia kohtaan. No, vaikka ”uutiset” eivät pitäisikään paikkansa, niin rahaa tulee kun lehti myy ja sehän on tärkeintä. Taannoin iltalehdet kirjoittivat kuinka ”Putinin valittu yleisö vaati Suomea ja Puolaa”. Tapahtumien tarkempi tarkastelu paljasti, että kyseessä oli ”muutaman päihtyneen sekoilu”. Asia kuitenkin uutisoitiin siten, että nyt virallinen Venäjä aikoo vallata itselleen Suomen ja Puolan. Kaikki nämä disinformaatiot on kuitenkin tarkoin mietitty. Niillä on aina sama tavoite – vaikuttaa suomalaisten mielipiteisiin, jotta Kokoomuksen ajamat agendat menisivät eteenpäin.

Viimeisin hölynpölyuutinen oli se kun Itsenäisyyspuolueen Pirkanmaan ehdokas Jukka Davidsson leimattiin osallistumisensa tähden, Venäjällä järjestettyyn konservatiivien tapaamiseen. Ilta-Sanomien artikkelissa kuvana käytettiin harhaanjohtavasti Venäjän oppositioaktivistin kantamaa propagandakylttiä. Tilaisuudesta tihkui kuitenkin myös puoluetuonta tietoa ja siitä saamme kiittää toista suomalaista läsnäolijaa Johan Bäckmania (http://kohudosentti.blogspot.fi/2015/03/totuus-pietarin-konservatiivifoorumista.html). Iltalehdet ovat jälleen kerran osoittaneet etteivät ne pysty asialliseen ja puolueettomaan uutisointiin. Parempi siis että vastaisuudessakin iltalehdet keskittyvät tisseihin ja niiden kaltaisiin ilmoihin, joista näillä lehdillä on pitkä historia.