Venäläinen tragedia – mikä on Suomen suunta?

Suuri maa, rikas luonnonvaroiltaan mutta kansa on rutiköyhää ja elää toivottomuudessa. Mihin menevät Venäjän rikkaudet? Tätä asiaa on varmasti käsitelty tosi monta kertaa, monta vuotta, monessa eri paikassa ja monessa eri yhteydessä. Kuitenkin lopputulos ei ole muuttanut kehityskulkua toisenlaiseksi. Minulla on ajatus miten Venäjä muuttuisi kurjuuden valtakunnasta, kukoistuksen valtioksi. Valitettavasti vaikka ajatukseni olisi hyvä ja vieläpä toimisi, se että joku – kaikista vähiten minä itse, voisi toteuttaa sen, on aivan toinen asia. Venäjällä kuten Suomessakin on ihan samoja ongelmia, vain eri mittakaavassa. Kun Suomessa ministeri Räty ihmettelee onko Suomessa tosiaan alle 2100 € tai alle 2600 € tienaavia niin se johtuu yksinkertaisesti hänen vieraantumisestaan kansalaisten tavallisesta arjesta. Kun ei muista tehneensä “töitä” ja rahaa kuitenkin tulee ja on, niin onhan se vaikea kuvitella miten jotkut tekevät töitä ja vieläpä saavat vähemmän rahaa kuin Räty! Ihan vastaava tilanne on Venäjälläkin. Siellä johtajat elävät omassa turvallisessa maailmassa erossa likaisista ja köyhistä venäläisistä jotka ovat aina tukkeena siellä ja täällä. Onneksi on siniset vilkkuvalot, niin pääsee roskaväestä nopeammin ohi!

Ongelma on molemmissa tapauksissa yhteinen. Johtavissa tehtävissä työskentelevät henkilöt ovat yksinkertaisesti ylpistyneet sellaiselle tasolle, etteivät he enään kykene näkemään tosiasioita kuten ne ovat. Todellisuus hämärtyy ja sitä kautta arviointikyky heikkenee. Mitäpä jos Venäjällä kaikille venäläisille maksettaisiin perustuloa 1000 €, jonka päälle tulisi palkat jos on töissä. Kuulostaa näin suomalaisittain naurettavalta summalta, mutta todellisuus on aivan toinen. Mikäli venäläisillä olisi enemmän henkilökohtaista rahaa käytettävissä, silloin koko Venäjä alkaisi uudistumaan kansan ehdoilla. Nimittäin, kun ostovoimaa on – silloin syntyy yrityksiä jotka haluavat ansaita venäläisten rahat. Syntyy tarvetta tuotteille ja palveluille. Kun ensin ihmiset keskittyvät talojen korjaamisiin tai uusien ostamisiin niin raha menee välittömästi kiertoon kun kauppa käy lujaa. Hyvin mahdollista, että Venäjän oma tuotanto ei edes riitä täyttämään kyseistä kysyntää vaan Venäjälle ryntäävät useat ulkomaiset yritykset suurien voittojen toivossa joita ne myös saavat. Seuraavaksi vuorossa on autojen ostaminen, niitä varmasti ostetaan ja useampia yhdelle perheelle – ehkä kaikille perheenjäsenille omansa. Kun venäläiset tottuvat luksukseen, eli suomalaisittain normaalioloihin niin seuraava vaihe onkin mielenkiintoinen.

Venäläiset eivät tule tyytymään johonkin peruslaatuun, vaan uskoakseni kun rahaa on, he siirtyvät aina parempaan laatuun. Silloin laadukkaita ja hyviä tuotteita valmistavat yritykset menestyvät ja laajentavat liiketoimintaa. Samalla heikkolaatuisia tuotteita valmistavat ovat pakotettuja parantamaan laatua tai lopettamaan toimintansa kannattamattomana. Koko yhteiskunta uudistuu ja aivan omalla painollaan. Kun ihmiset ovat korjanneet epäkohdat henkilökohtaisista asioista, seuraava vaihe on vaatia parempia olosuhteita valtiolta. Valtion tulisi vastata vaatimukseen lisäämällä demokratiaa, jolloin asioista oikeasti kiinnostuneet venäläiset pääsevät tekemään politiikkaa, eivätkä ne jotka varastavat valtiolta kansalle tarkoitettua rahaa omiin tarkoituksiin. Lopulta koko Venäjä alkaa muuttumaan. Venäjästä tulisi sellainen maa kuin venäläiset toivoisivat sen olevan. Maa joka tarjoaa mahdollisuuksia, maa joka huolehtii kansalaisistaan. Kun ihmiset huomaavat että heillä on elämässä mahdollisuus edetä eteenpäin kunhan vain on sitoutunut tekemään töitä, niin sitä mukaan ongelmat vähenevät. Alkoholinkäyttö tulee laskemaan ihan itsekseen, koska on hyödyllisempää tehdä uraa yrittäjänä ja tienata niin paljon rahaa kuin vain jaksaa töitä tehdä kuin juoda vodkaa sillan alla koko elämänsä.

Mikä sitten estää kaiken tämän toteutumista? Venäjän johto kerta toisensa jälkeen on aina keskittynyt samaan teemaan – imperiumin laajentamiseen. Oikeastaan kun ajatellaan, Venäjä laajenee ja kasvaa pinta-alaltaan niin ei siinä sinällään ole mitään väärää. Se pitää vain tapahtua niiden suostumuksella jonne Venäjä laajentuu. Jos Venäjästä vielä tulee sellainen valtio, jossa ihmiset elävät hyvässä huolenpidossa ja yltäkylläisyydessä, niin en epäile yhtään etteikö Venäjän naapurit olisi kiinnostuneita syventämään yhteistyötä Venäjän kanssa aivan uudelle tasolle. Kuitenkin nykyisin, kuten ennenkin pääpaino on ollut sotilaallisessa ulottovuudessa. Koska Venäjällä on viimeaikoina panostettu armeijan uudistamiseen ja poliisivoimiin niin ne tarkoittavat vain yhtä asiaa – Venäjän johto ei aio keskustella tai neuvotella kenenkään kanssa. Ei Venäjän kansan kanssa, ei naapureiden kanssa. Kaikki päämäärät toteutetaan väkivaltakoneistolla eikä mitään neuvotteluja tarvita. Myös Venäjän valtakunnan laajeneminen palvelee ainoastaan Venäjän johtoa. Kansa ei hyödy siitä mitään, että tulee lisää nälkäisiä köyhiä tappelemaan samasta leivästä. Koska Venäjä muuttuu, koska tulee se aika kun voimme katsella ihaillen Venäjän valtakunnan loistoa ja sen hyvinvoivaa kansaa? Väitän, että tämä hetki ei ole koskaan kaukana, mutta aina riittävän kaukana ettei se toteudu. Herää Venäjän kansa unestasi!

Mitä halusin tällä tekstillä oikeastaan sanoa?

Me suomalaiset elämme ihan samanlaisia aikoja kuin venäläiset. Jos keskittyisimme omaan kotimaahan, omiin kansalaisiin ja asettaisimme itsellemme päämäärät itsenäisenä Suomena, niin saisimme asua elinvoimaisessa Suomessa. Jos jatkamme nykyisellä EU-linjalla, meistä tulee vain entistä nälkäisempiä. Alamme tappelemaan samoista leivänmuruista muiden kerjäläisvaltioiden kanssa ja voimme sanoa hyvästi kaikelle hyvinvoinnille. Kumpaa tietä me kuljemme? Sen asian me päätämme seuraavissa Eduskuntavaaleissa. Itsenäisyyspuolue on vain ja ainoastaan meitä suomalaisia varten. Suomalaisten parhaaksi! Eläköön itsenäinen Suomi!

Tämä kirjoitus on minun henkilökohtainen mielipiteeni.